Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere bakılırsa hangi yapılarda yangın bapsı sarf etmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapkaloriın haricen açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz kabil ürkü halindeki insanoğluın karıneride bir şey unutma yahut birini tahlis lakinçlı yürekeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı için yürekerideki işlekların kurtarılması külliyen hevesli ekiplere buzakılması müstelzim bir iştir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana derece dayanması çok önemlidir.

Bünyelarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine ehil olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket kapılarının alev kabız süresiyse 60 dakikadır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın esnasında güvenliğin sağlanması ve usturuplu şekilde tahliyenin gerçekleşmesi derunin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanılamar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt hırsızlık vakalarının önlenmesini esenlar.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü Yangın Merdiveni Kapısı tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından yoklama edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Bu baplar yardımıyla ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma anlayışlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı bırakma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Binanın bağırsakinden horya doğru inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık içinlaşılan yangın merdivenleridir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page